CASA:UNA
Dansk ejendomsmægler på Costa del Sol, Costa Blanca & Mallorca
Tlf. +34 951 100 210
EnglishSvenskaDanskEspañolDutch


Forsiden
HOT!
Nye - salg
Nye - leje
Sælg
Kontakt os
Costa del Sol apartment for sale
Villa for sale in Malaga
Marbella
Fuengirola - Mijas
Benalmadena
Marbella Øst
Vest for Marbella
Malaga
Om at søge bolig i Spaninen - de små forskelle

Meget skal falde på plads før din villa i Spanien er en realitet
Meget skal falde på plads før din villa i Spanien er en realitet

Hvad koster en villa i Spainen? Hvor mange værelser har den lejlighed i Benalmadena? Hvor meget betales der i skat i Spanien?
Dette er en kort introduktion til nogle af de små forskelle der er ved at finde en bolig i Spainen.

Priser oplyses normalt uden moms/skat 
Der er 7% moms på alle boligsalg i Spanien, og dertil kommer stiftelsesomkostninger ved spansk boliglån, advokatsalær etc. Derfor skal der altid påregnes 10% som handelsomkostninger. En bolig til € 200.000 kommer derfor til at stå i ca. € 220.000 

Hvor mange værelser har lejligheden
I Spanien oplyses antal af soveværelser, og det inkluderer ikke antal stuer. Til forskel fra Skandinavien, hvor en treværelses lejlighed normalt indeholder stue plus to soveværelser. 

Sorte penge i Spanien - "B-penge"
 
I Skandinavien er man kun vant til sorte penge i håndværker-, kiosk- og restaurationsbranchen. I Spanien er det mere udbredt, og der er et mere afslappet forhold til det. Der er ingen tvivl om at det er ulovligt. Selvom den tidligere borgmester i Marbella var i stand til at købe en fodboldklub på sin "alm. borgmesterløn", så havde han hele tiden de offentlige myndigheder i hælene. Nogle sælgere kræver direkte at få penge under bordet ved bolighandler, men det er ikke altid i købers interesse. 

Skat af fortjeneste
Uanset hvor lang tid man har haft sin ejendom i Spanien skal man betale skat af fortjenesten. Man kan dog slippe for skatten, hvis man er fastboende (resident mere end 3 år) og reinvesterer i bolig i Spanien inden for 2 år. 

Ejendomsmæglere
 
I Spanien fungerer en ejendomsmægler alene som bindeled mellem sælger og køber. Tilstandsrapport og finansiering er normalt ikke en ydelse der forbindes med ejendomsmæglere. Der eksisterer naturligvis forskellige former for samarbejde som vi kender det fra Skandinavien.
2005 CASA:UNA Spain-Property